Duitse Nusskuchen

Culy 31 mrt 2012 Dessertrecepten

Dit recept komt van de baksters van Goddelijkehuisvrouw.nl. Check ook hun Facebook pagina.

“De vulling van schijfjes appel met abrikozenjam en citroen in dit recept maakt de Duitse Nusskuchen lekker fris. In andere recepten van de klassieker kwam ik de appels niet tegen. Het deeg is gebaseerd op een aantal essentiële cake-ingrediënten en fijn gemalen hazelnoten.”

Verwarm je oven voor op 170 graden. Bekleed eerst een diepe bakvorm met een doorsnee van 20 centimeter met bakpapier en vet hem in. Meng de zachte boter met de suiker. Voeg de eidooiers toe samen met de gemalen hazelnoten. Los vervolgens de koffie of in de warme melk en voeg aan het mengsel toe. Voeg tot slot ook het zelfrijzend bakmeel toe. Het wordt een dik deeg en het ziet er niet uit als een grote massa.

Mix de eiwitten totdat er witte pieken op staan en meng door het dikkere beslag. Hierdoor wordt het wat luchtiger. Doe het beslag in de vorm en bak in 25 minuten gaar. Laat afkoelen op een rek en snijd vervolgens door midden, zodat je twee ronde helften krijgt.

Kook de geschilde en gesneden appels in de jam, de citroenrasp- en sap totdat de appels zacht zijn, maar nog niet vorm hebben verloren. Smeer wanneer de appels zijn afgekoeld het mengsel over één van de cakehelften en top met de ander. Smelt de chocolade au bain-marie en smeer op de bovenkant van de Nusskuchen.

Voor de cake:

  • 50 gram gepelde hazelnoten
  • 100 gram zachte boter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 grote eieren, gesplitst
  • 1 eetlepel warme melk
  • 1 theelepel oploskoffie

Voor de vulling:

  • 450 gram dessert appels
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • Rasp van een halve citroen
  • Sap van een halve citroen
  • 50 gram pure chocola
Reageer op artikel:
Duitse Nusskuchen
Sluiten