Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 16 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Gnocchi met spinazie, groene asperges en pittige tomatensaus

Etentjes thuis waren nog nooit zo lekker als in Groente Menu’s. In dit nieuwe kookboek van chef Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz (van restaurant Triptyque) worden je met 13 uiteenlopende menu’s de meest toffe ideeën voorgeschoteld. Uiteraard volgens hun bekende 80/20-filosofie: 80% groenten, 20% vis of vlees. Dit recept voor gnocchi met spinazie, groene asperges en pittige tomatensaus komt uit het boek.

Wil je thuis een lekker etentje serveren, dan is daar altijd het vraagstuk wat bij elkaar past. In Groente Menu’s geven Niven en Virginie je complete menu’s vol leuke, simpele gerechten met wow-factor waarmee je een tafel vol kunt bouwen. Van een Bourgondische tafel (met het befaamde briochebrood van Triptyque) tot aan fancy Dutch Cuisine tot aan een tafel waar de Spaanse zon boven schijnt.

Je kunt elk menu ook deels maken, bijvoorbeeld voor met z’n tweeën. De recepten zijn zó praktisch en lekker dat je er namelijk gewoon elke dag uit wil koken. Dit recept voor gnocchi met spinazie, groene asperges en pittige tomatensaus leent zich daar perfect voor.

Gnocchi met spinazie
Bron: Mitchell van Voorbergen

Gnocchi met spinazie, groene asperges en pittige tomatensaus

Maak eerst de tomatensaus. Verhit wat olijfolie in een hoge pan en fruit de knoflook en rode peper aan. Voeg vervolgens 400 g van de honingtomaten en de groentebouillon toe. Laat inkoken en pureer vervolgens grof met een staafmixer. Halveer de overgebleven 180 g honingtomaten, roer deze door de saus en laat even kort meekoken. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook aan. Voeg de gnocchi toe en bak ze tot ze mooi bruin kleuren. Breng op smaak met wat zout en peper. Doe daarna de tomatensaus en de helft van het basilicum erbij. Dek de pan af en stoof de gnocchi beetgaar. Voeg de aspergetips toe en gaar ze kort mee. Doe als laatste de spinazie erbij en laat hem slinken.

Schep de gnocchi op een schaal en garneer met de rest van het basilicum.

Groente Menu's

> Groente Menu’s (Kosmos Uitgevers) van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz is nu te koop voor € 29,99. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.