Redactie
Redactie Dessertrecepten 30 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Gezonde carrotcake (bijna, dan)

Dit recept voor een gezonde carrotcake komt van de fijne blog Beginspiration en er zit maar liefst 0,0 gram toegevoegde suiker in!

Verwarm je oven voor op 180 graden. Beboter een cakeblik om vervolgens een stuk bakpapier in de breedte erin te leggen, dan kun je het na het bakken er makkelijk uithalen (zonder de cate te beschadigen).

Doe de volkorenbloem, bakpoeder, kaneel en zout in een schaal. Snijd de walnoten in fijne stukjes en roer deze erdoor. Zet aan de kant voor later.

Verwarm de boter in een pan. Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg deze toe aan de gesmolten boter. Ik heb de boter nog even aan gezet. Laat het niet pruttelen, alleen even de dadels goed verwarmen.

Rasp boven een andere kom de wortel (eerst even schillen!) en voeg daar de stukjes banaan aan toe. Doe geen moeite om het te prakken, dat klusje doet de mixer straks voor je! Mix het dadel-boter mengsel erdoor, die ervoor zorgt dat eventuele stukjes dadel verdwijnen. Voeg vervolgens de yoghurt en eieren eraan toe, mix even voordat je het bloemmengsel toevoegt. Begin eerst met een eetlepel van dit bloemmengsel en doe er steeds meer bij. Doe het cakemengsel in het cakeblik en bak ongeveer 50 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Maak ondertussen de topping. Roer hiervoor de roomkaas, maple syrup en citroensap door elkaar. Voeg meer maple syrup toe als je het zoeter wilt hebben. Wanneer de cake helemaal is afgekoeld kun je de “frosting” erop doen.

Afbeelding van gezonde carrot cake

Deze prachtige illustratie is speciaal gemaakt voor Culy door Lea Vervoort, www.leavervoort.nl.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.