Chocoladefudge met koffie & hazelnoot

Culy 30 nov 2012 Dessertrecepten

Fudge is niet het meest standaard dessert om zelf te maken, maar is zeker mogelijk en als je je goed voorbereidt zal het zeker goed gaan! Bij het originele recept werd er naast hazelnoten, ook gebruik gemaakt van rozijntjes en is zeker de moeite waard om te proberen!

Vet een vierkante schaal van 20×20 cm in met boter en meng de droge ingrediënten in een pan met dikke bodem. Roer de melk en espresso erdoor en breng onder constant roeren aan de kook op een middelhoog vuur. Laat het mengsel koken, zonder te roeren, totdat het een zachte bal wordt (ongeveer 110 graden).

Haal de pan van het vuur en roer absoluut niet. Voeg de boter en vanille toe, roer nog steeds niet. Laat het mengsel afkoelen op kamertemperatuur totdat de pan genoeg is afgekoeld dat je het kan aanraken.

Roer de fudge goed door totdat het z’n glans begint te verliezen en giet in de ingevette schaal. Laat de fugde hard worden en snijd in kleine stukjes.

  • 80 gram cacao
  • 600 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 320 ml melk
  • 40 ml sterke espresso
  • 60 gram boter  + extra om in te vetten
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 120 gram geroosterde hazelnoten, grof gehakt
Reageer op artikel:
Chocoladefudge met koffie & hazelnoot
Sluiten