Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Recepten 29 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Hoe kun je zelf gezond koekjesdeeg maken?

We duiken regelmatig de keuken in om koekjes te bakken. Zelfgemaakte koekjes zijn niet alleen tien keer lekkerder dan voorverpakte koekjes uit de supermarkt, stiekem houden we er ook gewoon van om van het deeg te snoepen.

Het grote nadeel is alleen dat rauw koekjesdeeg niet heel gezond is. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een recept voor koekjesdeeg dat wél eetbaar is en waar je dus ongelimiteerd van kunt snoepen. Bij wijze van spreken dan hè, want alles met ‘te’ is nooit goed hebben we ooit van oma geleerd.

Gezond koekjesdeeg maken

Het koekjesdeeg wat we gebruiken om koekjes van te bakken is vaak extreem lekker, maar niet zo gezond voor je. De eieren, maar ook de bloem zijn ingrediënten die je beter niet rauw kunt eten.

Zo maak je zelf gezond koekjesdeeg, zónder ei en bloem – om eindeloos van te snoepen.

Recept voor chocolate chip cookie dough

Scroll naar beneden voor de ingrediëntenlijst

Doe alle ingrediënten behalve de cacaonibs of stukjes chocolade in een keukenmachine. Mix tot het een glad mengsel is. Het kan zo’n twee tot drie minuten duren tot je de perfecte, gladde substantie hebt.

Als het goed gemixt is, laat je het even afkoelen voor een paar minuten. Roer vervolgens de stukjes chocolade/cacaonibs door het mengsel. Stop het in een bakje, pak er een fijne lepel bij en scoopen maar! Ook lekker: eet het koekjesdeeg óp een koekje.

Je kunt het zelfgemaakte koekjesdeeg zo’n vier tot vijf dagen in de koelkast bewaren. Of vries het in porties in voor de momenten dat je weer trek hebt, maar net te lui bent om de keuken in te duiken.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.