Redactie
Redactie Diner 18 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Gestoomde zalm met sojasaus, sesam & gember

Oh, wat zijn we dol op de recepten van MadeByEllen.com. Zoals deze gestoomde zalm met sojasaus, sesam & gember. Simpel, snel maar vol smaak.

Zet een wok of grote pan met een flinke bodem heet water op het vuur. Leg de zalmfilets intussen in twee kleine bakjes of een iets groter bakje en schenk de sojasaus en sesamolie over de vis. Leg de gember en bosui op de vis en breng op smaak met een beetje peper.

Wanneer het water in de pan kookt zet je het onderste stoommandje in de pan (de bodem van het mandje mag het water net niet raken). Plaats de bakjes in het mandje en doe de deksel erop. Laat de vis in ongeveer 8 a 10 minuten op middelgroot vuur gaar stomen.

Het is erg makkelijk en lekker om de groente meteen mee te stomen. Maak de groente, bijvoorbeeld broccoli of boontjes, schoon en plaats deze in het tweede mandje. Deze zet je bovenop het mandje met daarin de zalmfilets. Doe de deksel erop en na 10 minuten heb je heerlijke broccoli die ook nog echt naar broccoli smaakt. Ook hier blijven alle voedingsstoffen het best bewaard.

Lees meer recepten op MadeByEllen.com.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.