Aloo tikka: Indiase aardappelkoekjes van Joeri Tandoeri

Culy 26 feb 2015 Recepten

Deze smaakvolle aardappelkoekjes komen uit de Indiase keuken, wat ook het thema is van de FoodWeLove box van deze maand.

Speciaal voor deze box organiseerde FoodWeLove samen met Joeri Tandoeri, eigenaar van een Indiase foodtruck, een workshop en leerden we deze goddelijke aloo tikka’s maken. Serveer met een schaaltje groene chutney en haal de geuren en smaken van India in huis.

Joeri

Kook de aardappel beetgaar en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Haal de korst van het brood en week het brood in een klein beetje water. Knijp het vocht eruit en maal de komijn fijn in een vijzel. Prak de aardappels fijn en voeg de maizena, het brood, zout, komijn, chilipoeder en gember toe. Kneed tot een egale substantie.

Meng nu ook de wortel en koriander door het aardappelmengsel. Vorm koekjes van ongeveer 40 gram per stuk (een ijslepel werkt hier perfect bij). Verhit een laag van ongeveer een centimeter olie in een koekenpan. Bak wanneer de olie heet is de aardappelkoekjes aan twee zijden goudbruin. Let op dat je ze aan de eerste kant niet te snel omdraait, anders vallen ze uit elkaar.

Meng voor de chutney de ingrediënten in een blender en maal zo fijn mogelijk. Breng eventueel op smaak met extra zout en limoensap. Bewaar de chutney maximaal een dag afgedekt in de koelkast. Serveer de warme aardappelkoekjes met de chutney.

aloo tikka aardappelkoekjes

Dit recept hoort bij de FoodWeLove box. Met een abonnement op FoodWeLove krijg je elke maand een box met heerlijke ambachtelijke producten volgens een bepaald thema. Altijd lekker, altijd een verrassing, plus recepten en gratis bij je thuis bezorgd.

Voor ongeveer 20 stuks:

  • 500 gram vastkokende aardappels, geschild
  • 1,5 sneetje witbrood
  • 20 gram maizena
  • 1,5 theelepel zout
  • 2 theelepels komijnzaad (of 1 theelepel gemalen komijn)
  • 1 kleine theelepel chilipoeder
  • 1,5 eetlepel geraspte gember
  • 1 groene chilipeper, fijn gesneden
  • 3 eetlepels koriander, fijn gesneden
  • 75 gram wortel, julienne gesneden (of gekocht)
  • Olie om in te bakken

Voor de chutney:

  • 1/2 bosje verse munt (alleen de blaadjes)
  • 1/2 bosje verse koriander
  • Sap van 1/2 limoen
  • 1 groene chili, grof gehakt
  • Snufje zout
  • 75 ml water
Reageer op artikel:
Aloo tikka: Indiase aardappelkoekjes van Joeri Tandoeri
Sluiten