Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Homemade 23 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gegrilde (hele) tuinbonen met citroen

Zo’n twee maanden in het jaar mogen we van ze genieten: tuinbonen van Hollandse bodem. En je weet het: vers van eigen bodem zijn ze altijd het lekkerst. Gegrilde tuinbonen hebben een licht geroosterde smaak en dat maakt de boontjes extra speciaal, zonder te veel poespas.

Deze gegrilde tuinbonen serveren we als bijgerecht tijdens het avondeten, maar we vinden ze ook lekker bij een uitgebreide zomerse lunch. Of gewoon om op te snacken!

Heb je tuinbonen over? Maak dan eens deze Egyptische dip: ful medames, van tuinbonen, tomatensalsa en tahin.

Gegrilde tuinbonen
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Als topping bovenop de gegrilde tuinbonen kiezen we voor shichimi togarashi. Dat is een Japanse mix van 7 specerijen. Je kunt ook kiezen voor een andere topping als furikake, of citroenpeper. Ook kun je het neutraal houden met alleen een beetje zout. Want dat is ook ontzettend lekker.

We maken het af met een kneep citroen, die we ook grillen. Lekker smokey, zonder dat er een rookaroma aan te pas komt. Kan het je allemaal niet rokerig genoeg? Maak de gegrilde tuinbonen dan klaar op de barbecue!

Alles over shichimi togarashi: Japans zevenkruidenpoeder

Zo maak je gegrilde tuinbonen

  1. Zet een grillpan op het vuur en voeg een flinke scheut olie toe.
  2. Maak de tuinbonen goed schoon en droog ze goed af. Smeer ook de tuinbonen in met olie. Hierdoor zullen ze een extra mooie char krijgen.
  3. Grill de tuinbonen aan beide zijden tot ze geblakerd zijn. Maak een tuinboon open, om te kijken of ze vanbinnen gaar zijn.
  4. Grill ondertussen ook een halve citroen, zodat je de rokerige smaak van de gegrilde tuinbonen extra versterkt.
  5. Leg de gegrilde tuinbonen op een schaal en bestrooi met de shichimi togarashi, of een andere topping en wat zeezoutvlokken. Maak af met de gegrilde citroen en serveer.

Ook lekker om te grillen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.