Redactie
Redactie Diner 18 nov 2011
Leestijd: 1 minuut

Gegrilde tonijn met tonijntartaar en courgetti

Dit gerecht is een tip van Annemerel (die overigens een té leuke blog heeft, echt een aanrader!), ze at dit bij een vriend van haar en kon het recept bemachtigen. Wauw!

Snijd smalle reepjes van een courgette en marineer met de sushi azijn, olijfolie en het sap van een citroen en een limoen. Verdeel je tonijn in drie stukken, en smeer hiervan twee in met olijfolie. Rol deze vervolgens door de sesamzaadjes.

Snijd de overige tonijn fijn tot een tartaar en marineer met dezelfde ingrediënten als de courgettesliertjes. Mix een beetje sojasaus met olijfolie voor de vinaigrette.

Tijd voor het spannendste gedeelte: het bakken van de tonijn met de sesamzaadjes in de pan. Zorg dat je dit heel voorzichtig doet en dat de tonijn niet uit elkaar valt. Laat alle kanten van de tonijn heel eventjes garen, maar niet te lang. Het is de bedoeling dat de binnenkant van de tonijn mooi rauw blijft.

Leg de tonijn op de borden, draai quenelles met twee lepels van de tonijntartaar. Stiekem is dit de lastigste stap, want ik heb dat ook nog steeds niet onder de knie. Wil je het toch proberen? Kijk dan hier voor een handig stappenplan. Je kunt de tonijn ook op eigen kunstzinnige wijze op het bord dresseren. Leg de courgette over de gebakken tonijn en maak af met een beetje soja vinaigrette.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.