Klassieke quiche Lorraine

Culy 13 nov 2011 Diner

Wie houdt er nu niet van een klassieke quiche Lorraine?

Verwarm je oven voor op 200 graden. Vet een quichevorm in met boter en bekleed met de plakjes deeg. Snijd overtollig deeg los. Bak de spekreepjes gedurende vijf minuten in een hete pan (zonder extra boter of olie) en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Verdeel over de deegbodem.

Kluts de eieren los en roer ook de crème fraîche los. Meng met elkaar en breng op smaak met peper en zout. Giet voorzichtig in de vorm over de spekjes en zet in het midden van je oven.

Bak de quiche gedurende 45 minuten en controleer na een half uur of de oven niet te warm is. Is de bovenkant al goed bruin, maar de vulling nog niet gaar? Dek hem dan af met een beetje aluminiumfolie (glimmende kant naar binnen).

Laat een paar minuutjes rusten in de vorm en serveer met een frisse salade.

shutterstock_88174804

  • 6-8 plakjes hartige-taartdeeg (diepvries)
  • 200 gram spekreepjes
  • 6 eieren
  • 400 ml crème fraîche
  • Quichvorm van 24 cm
Reageer op artikel:
Klassieke quiche Lorraine
Sluiten