Redactie
Redactie Diner 4 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Gegrilde mahi mahi met mangosalsa

Mahi Mahi is een tropische vissoort en wordt ook wel goudmakreel* genoemd. De vis is mooi stevig van structuur en een tikje zoet van smaak, ideaal voor op de gril! Wij houden de vis lekker exotisch en serveren ‘m klassiek met een heerlijke mangosalsa, horen we daar de barbecue al knapperen?!

Kun je geen goudmakreel vinden? Ga dan voor een stukje makreel of tonijn die goed is gekeurd door de viswijzer.

Doe in een kleine kom de mango samen met de komkommer, koriander, rode ui, jalapeno peper, limoensap en suiker, mix goed. Bedek de kom met vershoudfolie en laat minstens een uur in de koelkast staan.

Meng ondertussen de azijn met de gember, olijfolie en rode peper flakes. Leg de vis in een plastic zakje (het liefst druk-en-sluit) in een ovenschaal en giet er de marinade bij. Sluit het zakje goed af en laat de vis een halfuurtje marineren in de koelkast, keer zo nu en dan zodat de marinade er goed in trekt.

Haal de filets uit de zakjes en haal voorzichtig met je handen de marinade ervan af. Vet een grilpan of barbecue lichtjes in met een beetje olijfolie en gril de filets 6-10 minuutjes, halverwege kerend. Serveer de vis met de mangosalsa.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.