Gefrituurde okra met pittige yoghurtdip

Onlangs legden we je alles uit omtrent de veelzijdige okra en vandaag laten we je zien hoe je deze exotische vrucht kunt frituren. Het recept is afkomstig van Martha Stewart en zelf voegden we onze favoriete dip eraan toe. Heerlijk als borrelhapje. 

Tip: haal de okra’s door losgeklopte eiwitten in plaats van hele eieren. Hierdoor wordt het crispy jasje nog krokanter en luchtiger. Snijd eventueel de okra in kleine stukjes van ongeveer een centimeter dik.  

okra

Bron: postbear

Klop in een kop de eiwitten luchtig samen met twee eetlepels koud water en was de okra onder koud water. Voeg deze toe aan het beslag en meng zodat ze volledig bedekt zijn.

Meng de maïzena samen met de bloem, cayennepeper, een flinke snuf zout en een beetje peper. Haal de okra door het meelmengsel en zorg dat alles goed bedekt is.

Verwarm in een diepe, stevige pan de olie tot ongeveer 180 graden. Frituur hierin voorzichtig een deel van de okra en zorg met een schuimspaan dat ze niet aan elkaar gaan zitten. Bak totdat ze goudbruin zijn in ongeveer drie tot zes minuten en laat ze vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier.

Maak ondertussen de dip door de ingrediënten met elkaar te mengen. Frituur ook de rest van de okra, breng op smaak met extra zout en peper en serveer met de dip.

okra11

Bron: kiditamae

Voor de okra:

  • 2 grote eiwitten
  • 500 gram okra
  • 125 gram maïzena
  • 25 gram bloem
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Zout en peper
  • Zonnebloemolie om in te frituren

Voor de yoghurtdip:

  • 200 ml yoghurt
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Zout en peper
  • Citroensap naar smaak
  • Paar druppels tabasco of sriracha
  • Optioneel: 1/2 tl honing
Reageer op artikel:
Gefrituurde okra met pittige yoghurtdip
Sluiten