Redactie
Redactie Recepten 16 feb 2012

Panko fried chicken

Zelf iets proberen met panko? Probeer Fried Chicken!

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder de kippendijen uit de verpakking en dep ze droog met een papieren doekje. Snijd de kip in hapklare stukken.

Voeg in een klein kom de eieren, mosterd, peper en zout, oregano en de chilisaus (mocht je niet echt van pittig houden, kan je die altijd weglaten) samen en klop het los met een scheutje melk. Doe de panko in een diep bord en haal de kipstukjes eerst door het eimengsel (schud het overtollige eraf) en haal het dan door de panko. Let erop dat de stukjes kip goed bedekt zijn.

Leg de stukjes kip op een rooster boven de bakplaat in de oven en bak 15 tot 20 minuten totdat ze goudbruin zijn. De buitenkant moet lekker krokant zijn en het sap zie je er uit lopen. Serveer de hete kip stukjes gelijk uit de oven.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Panko fried chicken
Sluiten