Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 19 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: geblakerde bosuitjes met saus van gepofte knoflook en verse kruiden

We hadden al een lekker recept voor geblakerde bosuitjes met spek (als variant op haricots verts met spek) voor je, maar we gaan nog even door met die bosuitjes. Je kunt ze namelijk ook heel goed als voorgerecht of bijgerecht serveren. Zonder het spek, maar met een lekkere saus van gepofte knoflook en verse kruiden.

We zeiden het al eerder: als je je bosuitjes niet blakert, loop je wat mis in je leven. Het maakt ze zachter en zoeter en een heerlijk ingrediënt voor sauzen, vinaigrettes en bijvoorbeeld bij steak.

Restaurant Lyle’s in Londen serveert ze heel stoer en sober: met een beetje schapenyoghurt ernaast en verse kruiden erover. Dat inspireerde ons tot dit recept. Je kunt ze zo als voorgerecht eten of als bijgerecht.

Geblakerde bosuitjes

Geblakerde bosuitjes

Pof de bol knoflook 30 minuten in zijn geheel in een oven op 200 graden.

Laat even afkoelen tot de teentjes handelbaar zijn (lees: je je fikken niet verbrandt) en pel daarna 2 teentjes knof. Strooi er een klein beetje zout op en wrijf ze tot pulp met het lemmet van je mes.

Meng de knoflookpulp met de yoghurt en de verse kruiden en zet zolang opzij.

Was de bosuitjes goed. Haal eventueel losse blaadjes of velletjes van de bosuitjes af (maar laat het kontje eraan zitten).

Verhit een gietijzeren koekenpan op medium tot hoog vuur. Giet wat olie in de pan en leg het eerste bosje bosuien erin. Beweeg ‘m tijdens het bakken heen en weer, zodat alle delen de hete pan raken. Blijf de bosuitjes bewegen in de pan tot ze zover geslonken zijn dat je ze langs één kant kunt plooien. Breng ze op smaak met zout en peper.

Schep de saus op een bord en drapeer de geblakerde bosuitjes eromheen. Bestrooi tot slot met nog wat van de verse kruiden en serveer.

Nog meer lekkere recepten met bosuitjes:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.