Redactie
Redactie Inspiratie 16 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

5 x leuke manieren om bosuitjes te gebruiken

Wat te doen met die paar bosuitjes die je nog in de groentela hebt liggen? Op TheKitchn stuitten we op deze leuke tips. Lees je mee?

Tip: Gooi de uiteindjes trouwens nooit weg! Je groeit namelijk heel gemakkelijk nieuwe in je vensterbank.

1. Ter garnering op je soep
Fijne ringetjes bosui op je soep zijn niet alleen een lust voor het oog, maar geven ook een frisse smaak aan je gerecht. Heerlijk bij wat zwaardere, gebonden soepen.

2. Bak met wat restjes rijst
De ideale manier om ook je overgebleven rijst te gebruiken, is om het te bakken in wat wokolie met een paar in stukjes gesneden bosui. Lekker met een eitje, een scheutje ketjap en eventueel een stukje kip of andere groenten.

3. Door salades
Soms is een gewone ui net te pittig voor door een salade, en dan zijn bosuitjes de perfecte vervanging. Ze zijn fris, een tikje scherp maar net niet té. Ook lekker door een portie (koud) noedels.

4. Maak pannenkoekjes
Super makkelijk om te maken, en heerlijk als snack vlak voor je aan tafel gaat of als bijgerecht. Kijk hier voor een recept voor Aziatische pannenkoekjes met bosui.

5. Op een broodje
Wat dacht je van tonijnsalade met verse ringetjes bosui? Of op bijvoorbeed hummus, avocado of kaas met verse tomaat? Heerlijk als je het ons vraagt!

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.