Melanzane parmigiana van ZTRDG

Culy 29 sep 2016 Recepten

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: een klassieke Italiaanse melanzane parmigiana.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de knoflook fijn en snipper de ui fijn. Verhit olie in een koekenpan, bak de ui glazig, voeg de knoflook toe en bak kort mee. Voeg de gepelde tomaten, tijm en chilipoeder toe. Breng op smaak met zout en peper.

Snij de aubergine in zo dun mogelijke plakken. Grill de aubergine aan beide kanten tot hij zacht begint te worden.

Verdeel een laagje saus in de ovenschaal en strooi er wat basilicumblaadjes op. Leg hier een laag aubergine op en mozzarella. Herhaal dit tot de aubergine op is.

Eindig met een laag tomatensaus en mozzarella en bestrooi als laatste met Parmezaanse kaas. Bak circa 20 minuten in de oven op 200 graden. Serveer de melanzane parmigiana warm met verse basilicum.

melanzane-parmigiana

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Voor 2 personen:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine witte ui
  • 1 aubergine
  • 1 blik gepelde tomaten
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • Mespuntje chilipoeder
  • Bosje verse basilicum
  • 100 gram Parmezaan, geraspt
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Zout
  • Olijfolie
Reageer op artikel:
Melanzane parmigiana van ZTRDG
Sluiten