Redactie
Redactie Recepten 29 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Frisse appelcompote van ZTRDG

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: appelcompote, gemaakt van Elstar-appels.

“Nederland telt maar liefst 20 appelrassen. De bekendste zijn Jonagold, Golden Delicious, Goudrenet en Elstar. Die laatste is de populairste handappel onder de Hollanders. Hij stamt uit de jaren ’50, geteeld door Arie uit Elst. Hij vernoemde dit ras naar zichzelf: Elst-Arie. Dat werd later dus Elstar.

Maar appelmoes of compote, dat maak je van goudrenetten. Toch? Wij niet, wij gebruiken de Elstar, deze zorgen voor een lekkere structuur en mooie kleuren in de compote.”

Het recept

Schil de appels, snij ze elk in vier stukken en haal het klokhuis eruit. Snij de vier stukken daarna in kleine blokjes.

Rasp de schil van een citroen en pers de rest uit.  Doe de appelstukjes samen met het water, citroensap, citroenrasp, suiker en de kaneel in een grote pan en wacht tot het kookt. Draai het vuur laag, zet de deksel schuin op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.

Haal de deksel van de pan en draai het vuur uit. Nu heb je appelcompote. Wil je appelmoes? Pureer dan het geheel met een staafmixer.

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.