Redactie
Redactie Diner 27 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Een lekker vishapje voor je baby

In deze editie van Fishy Friday maakt Bart van Olphen, viskenner van het YouTube-kanaal Barts Fish Tales, een lekker vishapje voor je baby. Ook lekker voor volwassenen!

Maak de venkel schoon en snijd hem in dunne schijfjes. Halveer de druiven, controleer aandachtig of er geen pitjes in zitten. Schil en was de aardappels en wortels. Snijd ze in blokjes.

Neem een koekenpan en bak de venkel in ongeveer een eetlepel olijfolie totdat de venkel zacht begint te worden, laat hem geen kleur krijgen. Voeg dan de druiven, erwtjes, wortels en aardappels toe, en laat ze heel even meebakken. Giet het sinaasappelsap in de pan, net genoeg om de groenten te bedekken. Doe een deksel op de pan en laat het voor 10 minuten sudderen.

Controleer of je visfilet geen graatjes of botjes bevat.

Leg na 10 minuten het stukje vis op de groenten, doe de deksel weer terug op de pan en laat het nog 5 minuten stomen.

Haal na 5 minuten de deksel van de pan en laat het sudderen tot er ongeveer 3 eetlepels sinaasappelsap over zijn in de pan.

Haal de vis van de groenten af en leg hem opzij, de vis is klaar als hij uit elkaar valt. Haal de pan van het vuur en pureer alle groenten in een blender tot een zachte puree. Schep de puree op een bordje en serveer het met een stukje vis, check nogmaals of er geen graat in de vis zit. Smullen!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.