Wentelteefjes met snelle stracciatella hangop

Culy 27 feb 2015 Dessertrecepten

Dit toetje is fantastisch: wentelteefjes met snelle stracciatella hangop. 

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking in twaalf minuten gaar en laat afkoelen. Gebruik je vers brood? Sla deze stap dan over.

Maak ondertussen een snelle hangop door de vanilleyoghurt uit te laten lekken in een koffiefilter. Geen filters? Geen probleem. Bekleed een zeef met een schone theedoek en giet daar de vanilleyogurt in. Knoop de theedoek op en pers het vocht uit de yoghurt.

Meng vervolgens het ei, de melk, vanillesuiker en kaneel en roer goed door. Doop de sneetjes brood één voor één door het eimengsel en bewaar ze op een bord. Verhit vervolgens een klontje boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes achterelkaar in drie minuten rondom goudbruin. Voeg tijdens het bakken bij elk sneetje brood een klontje boter toe.

Versnipper de chocolade, houd een kwart apart en meng de rest door de hangop. Verdeel de wentelteefjes over vier borden en serveer met de stracciatella hangop. Garneer met de overgebleven chocoladesnippers.

Koken met aanbiedingen wentelteefjesKoken met aanbiedingen wentelteefjes

Koken met aanbiedingen wentelteefjesKoken met aanbiedingen wentelteefjes

Reageer op artikel:
Wentelteefjes met snelle stracciatella hangop
Sluiten