Fingerlickin’ good: chicken wings met Coca Cola

Culy 18 apr 2014 Diner

Cola in een gerecht? Jep, je leest het goed. In dit recept van Culinessa wordt onder andere Coca Cola gebruikt om de chicken wings op smaak te brengen en heerlijk sticky te maken. Finger lickin’ good!

Spoel de kip af onder de (koude) kraan en laat uitlekken. Snijd het overtollige vet weg en kerf je vleugeltjes horizontaal in. Hierdoor trekt de saus nog beter in de kip. Verwarm in een wok twee eetlepels (zonnebloem)olie en bak hierin de kip. Bak aan beide kanten bruin en krokant.

Haal de kip uit de pan maar bewaar de olie. Bak hierin de gember, knoflook en de gedroogde chili tot je alles begint te ruiken. Pas wel op dat de knoflook niet verbrandt. Voeg de sojasaus samen met de wijn en cola toe. Breng aan de kook en voeg de kip toe. Laat sudderen op laag vuur.

Laat sudderen totdat de saus ingedikt is en plakkerig is. Draai zo nu en dan je vleugeltjes om en serveer met de sesamzaadjes en bosui.

Cola kip

  • 12 kipvleugeltjes
  • 2 knoflookteentjes, geraspt
  • 4 plakjes gember (ongeveer 2 mm dik)
  • 1 gedroogde rode chili peper
  • 1 blikje Coca Cola (330 ml)
  • 60 ml lichte sojasaus
  • 2 eetlepels Shaoxing rijstwijn
  • Geroosterde sesamzaadjes
  • 1 bosui, in ringetjes gesneden
Reageer op artikel:
Fingerlickin’ good: chicken wings met Coca Cola
Sluiten