Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 29 aug 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: fett’unta met burrata, tomaatjes en pesto

Fett’unta is een ode aan verse, lokale olijfolie. Wanneer die klaar is plensen Italianen hun olie namelijk graag op een stuk toast met knoflook: fett’unta dus. Simpeler kan haast niet, maar dat is hier geen nadeel. Zolang je de ingrediënten die je gebruikt maar met zorg uitkiest, heb je een voortreffelijke lunch in handen.

Wij maken onze fett’unta graag met burrata, tomaatjes en pesto. Superklassiek, maar zó lekker. Wat hier de boodschap is? Brood kopen van kwaliteit (even hallo zeggen tegen je favoriete bakker!) en investeren in extra vierge olijfolie.

fett'unta met burrata en kerstomaten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Fett’unta met burrata, tomaatjes en pesto

Zet de grill van je oven aan.

Schik de tomaatjes in een ovenschaal en geef ze een plens olijfolie en een flinke snuf peper en zout. Voeg er ook een snufje suiker aan toe en schep alles om. Plaats 13 minuten onder de hete grill.

Toast ondertussen het brood (in een grillpan of in je broodrooster). Pel het teentje knoflook en wrijf het warme brood hiermee op de volledige oppervlakte in. Leg het brood op een bord en besprenkel met wat extra vierge olijfolie.

Schik ook de burrata en de pesto op je toast en haal ten slotte de tomaatjes uit de oven. Schik die er nog bovenop en maak de fett’unta af met wat verse basilicum.

fett'unta met burrata en kerstomaten
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer makkelijke recepten voor de lunch?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.