Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 22 aug 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: broodje rosbief met kimchi en limoenmayo

Een broodje is dan wel doodsimpel te bereiden, wij vinden het een onderschat goed. Want met goed brood en het juiste beleg creëer je een onweerstaanbare lunch die je humeur instant de hoogte instuurt. Dit broodje rosbief met kimchi en limoenmayo is daar een goed voorbeeld van.

Klassieke broodjes rosbief zie je vaak met pijnboompitten, rucola en parmezaan. Lekker natuurlijk, maar wij wilden deze klassieker liever een funky jasje geven. Uiteindelijk kwamen we uit bij een combinatie met kimchi en limoenmayo. Geniaal lekker maar zó makkelijk, dat je eigenlijk geen enkel excuus hebt om dit níét te proberen.

En oh ja: maak voor die baguette alsjeblieft de omweg naar je favoriete bakker. Niets kan immers op tegen zo’n ovenverse, handgemaakte en ultiem krakende baguette.

Broodje rosbief
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Broodje rosbief met kimchi en limoenmayo

Maak eerst de limoenmayo door de rasp van 1 limoen te roeren door je favoriete mayonaise. Proef en breng eventueel op smaak met een extra kneepje vers limoensap.

Snijd je baguette doormidden en besmeer elke helft met de limoenmayo. Schik de rucola op de mayonaise en lepel er dan de kimchi op.

Schik ook de plakjes rosbief op de kimchi en maak af met een draai zwarte peper van de molen. Schik de bovenste helft van de baguette op het broodje rosbief en wacht niet te lang om je tanden erin te zetten…

Broodje rosbief
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.