Culy
Culy Diner 18 september 2013

Culy Homemade: gevulde aubergines uit de oven

Dit recept voor gevulde aubergines uit de oven lazen wij in Allerhande. We pasten een paar kleine dingen aan om ‘m nog lekkerder te maken. Succes verzekerd!

Doe de aubergines in een ruime pan met kokend water en kook ze zo’n 6 minuten. Giet ze af en laat ze eventjes afkoelen. Haal met een lepel, of als dit niet lukt met een mesje, een deel van het vruchtvlees eruit. Snijd dit fijn en doe in een kommetje.

Snijd de tomaten en de knoflook fijn. Leg de uitgeholde aubergines in de ovenschaal en verwarm je oven alvast voor op 180 ºC.

Doe een flinke scheut olijfolie in een grote (hapjes)pan en bak hierin de knoflook even aan. Voeg het fijngesneden vruchtvlees van de aubergine en de blokjes tomaat toe en bak 10 minuutjes op medium vuur totdat het een zacht mengsel is geworden, als een saus met stukjes.

Meng ondertussen in een kom het paneermeel, de 2 eieren, de peterselie, basilicum, kappertjes en de helft van de kaas tot een dik, plakkerig mengsel ontstaat. Voeg hieraan het tomaten-aubergine mengsel uit de pan toe en roer even goed door.

Vul de aubergines in de ovenschaal met dit mengsel. Bestrooi met de andere helft van de kaas. Bak 20 minuten in de oven en zet daarna nog 5 minuten (indien je deze hebt) de grill-stand van de oven aan om de aubergines mooi te gratineren met de kaas.

Serveer met rijst of couscous en een simpele groene salade.

aubergines uit de oven

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: gevulde aubergines uit de oven
Sluiten