Redactie
Redactie Recepten 4 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Cannelloni met aubergine, mozzarella en paprika

De bekende kookboekenserie De Zilveren Lepel heeft een nieuwe aanwinst: een boek volledig gewijd aan Napels en de Amalfikust. En wij mogen er een lekker recept uit publiceren: cannelloni met aubergine, mozzarella en paprika.

Doe de plakjes aubergine in een kom en bestrooi ze met zout. Zet er iets zwaars op en laat alles 1 uur staan. Snijd de mozzarella in reepjes en laat ze in een zeef uitlekken.

Verhit de oven tot 200 graden.

Rooster de paprika’s 30 minuten in de oven en keer ze halverwege. Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 180 graden. Ontvel de paprika’s zodra ze daar koel genoeg voor zijn en verwijder de pitjes. Snijd de paprika’s in reepjes en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Snijd vierkantjes van de pastavellen. Kook ze in een grote pan kokend water met zout beetgaar. Leg ze even in koud water, giet ze af en laat ze 15 minuten rusten.

Spoel en droog de plakjes aubergine goed. Druppel wat olie in een ondiepe ovenschaal en leg er de plakjes aubergine in. Bedruppel ze ook met olie. Bak ze in de oven aan beide kanten bruin en haal ze eruit maar laat de oven aan.

Beboter een ovenschaal met net genoeg plaats voor 12 cannelloni. Verdeel de aubergine, paprika, mozzarella en basilicum over de 12 vierkantjes. Bestrooi alles met zout, peper en geraspte kaas. Rol ze op, leg ze in de ovenschaal en bedek ze met de gepureerde tomaten en de klontjes boter.

Zet het gerecht 20 minuten in de oven. Haal het eruit en laat het 5-10 minuten staan voor je het op tafel zet.

Cannelloni

Fotografie: © Simon Bajada, Phaidon Press Limited, 2016

De Zilveren Lepel – Napels en de Amalfikust ligt vanaf nu in de (digitale) boekwinkel voor € 35,-.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.