Redactie
Redactie Ontbijt 3 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Een tropisch ontbijtje: rijstebloem cake uit een stoommandje

Miljuschka Witzenhausen kun je kennen als actrice en ex-VJ, maar ze is vooral ook een goodlooking mommy én foodie in hart en nieren, met een grote liefde voor groenten. Ze deelt heerlijke recepten uit haar eigen keuken met Culy-lezers. Vandaag: een tropische rijstebloem cake uit een stoommandje.

Miljuschka: “Dit is een ontbijtje dat geboren is uit mijn verlangen naar een tropische start van de dag. Ik had een flinke zak passievruchten liggen en een banaan die schreeuwden om een gelukkig einde.Deze mengde ik met wat rijstebloem en kokosmelk.

Oja: de rijstebloem koop je bij de natuurwinkel of bio-supermarkt. Voor de afwerking heb je wel een stoommandje nodig, maar die koop je al voor een paar euro bij de toko of kookwinkel. En het resultaat is heerlijk!

Het recept

Begin met de eieren te scheiden. Klop de suiker met het eigeel totdat het mooi bleek is en er geen belletjes meer inzitten. Dit kan wel vijf minuten duren.

Zet een pan met water op. Let op: pak een pan waarop uiteindelijk jouw stoommandje oppast.

Sla in een andere kom de eiwitten stijf met een snufje zout. Prak de banaan door het eigeel. Roer hierdoor een passievrucht, de rijstebloem, bakpoeder en de kokosmelk. Vouw het geslagen eiwit door het beslag.

Leg nu een vel bakpapier dat iets groter is dan het de onderkant van jouw stoommandje in het mandje. De bedoeling is dat de randen van het papier omhoog staan zodat er een soort bakje ontstaat waar het beslag in kan.

Giet het beslag erin en doe het vruchtvlees van de laatste passievrucht in het midden. Stoom de cake 25 minuten. Eet warm en drink er een verse kokosnoot bij.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.