Een Italiaanse kerstsoep: zuppa santé

Culy 3 jun 2017 Recepten

De bekende kookboekenserie De Zilveren Lepel heeft een nieuwe aanwinst: een boek volledig gewijd aan Napels en de Amalfikust. En wij mogen er een lekker recept uit publiceren: zuppa santé. Deze soep is met Kerstmis geliefd in de omgeving van Solopaca.

Kneed het gehakt met het ei, de Parmezaan en een mespunt zout in een kom. Draai er balletjes van. Doe circa 500 ml bouillon in een pan, breng aan de kook en zet het vuur heel laag. Voeg de gehaktballetjes toe en kook ze een paar minuten. Laat ze uitlekken en houd ze apart.

Breng de resterende bouillon in een pan aan de kook. Voeg de aardappels, selderij, wortelen en ui toe en kook ze 3-4 minuten. Kook de andijvie daarna 3-4 minuten mee. Haal de soep van het vuur.

Verdeel de gehaktballetjes en mozzarella over 6 kommen en schep er de soep bij. Bestrooi met geraspte kaas en zet de soep op tafel.

Fotografie: © Simon Bajada, Phaidon Press Limited, 2016

De Zilveren Lepel – Napels en de Amalfikust ligt vanaf nu in de (digitale) boekwinkel voor € 35,-.

Voor 6 personen:

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaan, plus een beetje extra
  • Zout
  • 3 liter kippenbouillon
  • 350 gram aardappels, geschild en in blokjes
  • 4 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 4 wortelen, in blokjes
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 2 kroppen krulandijvie, gesnipperd
  • 300 gram mozzarella, in blokjes
Reageer op artikel:
Een Italiaanse kerstsoep: zuppa santé
Sluiten