Redactie
Redactie Dessertrecepten 2 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Flourless en glutenvrije chocoladetaart

Al lange tijd waren we op zoek naar een goed recept voor een glutenvrije chocoladetaart, zónder bloem. Toen we dit recept van Citrus and Candy vonden, wisten we het gelijk: dit is liefde op het eerste gezicht.

Verwarm je oven voor op 150 graden. Vet je springvorm in en bedek de bodem met bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie en voeg wanneer deze gesmolten is, de boter toe.

Klop in een kom de eidooiers luchtig met 30 gram suiker tot het iets dikker is geworden en bleek ziet. Meng er het chocolademengsel door.

Maak een kom vetvrij (met heet water en/of een halve citroen) en klop hier de eiwitten luchtig in. Voeg de resterende suiker toe en klop tot je stijve pieken hebt.

Voeg een deel (ongeveer een kwart) van het eiwitmengsel toe aan het chocolademengsel en meng goed. Voeg vervolgens dit mengsel voorzichtig (héél voorzichtig) toe aan de rest van de eiwitten en vouw met een spatel de mengsel door elkaar. Pas op dat je niet alle lucht eruit slaat.

Zet een kwart van het beslag apart en bewaar in de koelkast. Giet de rest van het beslag in de springvorm en bak gedurende 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. De cake moet in het midden nog zacht zijn. Om te controleren of de taart goed is kan je na 30 minuten met je vinger zachtjes in het midden van de taart drukken. Blijft je vingerafdruk zichtbaar? Dan is de cake goed.

Haal de taart uit de oven en verwijder de rand van de vorm. Als het goed is, stort de taart nu in en ontstaat er een ‘krater’ in het midden. Lepel hier het resterende beslag in en bedek eventueel met extra chocoladekrullen of -rasp. Bestrooi met cacaopoeder en serveer.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.