Redactie
Redactie Dessertrecepten 19 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

Bananen tarte tatin

Harry is fulltime foodie, parttime chef. Haar motto: lekker hoeft niet ingewikkeld te zijn. Haar missie: iedere kluns aan het koken krijgen en alle keukenprinsen inspireren.Ze gaat de strijd aan met kant-en-klaarmaaltijden, pakjes & zakjes op Harry in de keuken en nu ook regelmatig op Culy.nl! Het recept van deze keer:

Doe de boter in een pan met een dikke bodem en laat op een laag pitje smelten. Voeg de suiker al roerend toe. Rasp de schil van de citroen en voeg ook toe aan de boter. Blijf roeren. De karamel begint te borrelen. Haal de pan van het vuur als de karamel licht bruin begint te kleuren. Stort de karamel in een taart vorm met een doorsnede van ongeveer 25 centimeter. Snijd de bananen door midden en verdeel ze over de karamel totdat de hele bodem bedenkt is met banaan.

Bij sommige supermarkten of groothandels kun je rollen bladerdeeg kopen. Als je dit niet kunt vinden, neem je blaadjes. Laat ze ontdooien en maak vervolgens van drie à vier blaadjes een grote bal en kneed het deeg goed door. Neem vervolgens een deeg roller, bestuif deze met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een ronde plak. Klop een eitje los en besmeer het bladerdeeg met ei en bestrooi het daarna met suiker.

Leg het bladerdeeg bovenop de bananen en zorg dat de gehele vorm bedekt is met deeg. Vouw des gewenst de randjes een beetje om. Zet de taart een half uur (of tot het deeg mooi bruin is) in een voorverwarmde oven van 180 graden graden. Serveer de taart warm met een bolletje ijs of licht gezoete crème fraîche.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.