Redactie
Redactie Dessertrecepten 9 feb 2013
Leestijd: 2 minuten

Culy Italia: Taart van de Italiaanse bakker

Voor de Culy Italia rubriek schrijft Saskia Balmaekers, Italië-expert en blogger van Ciao Tutti haar favoriete Italiaanse recepten, hotspots en tips. 

Ter ere van het driejarig bestaan trakteert Ciao tutti op crostata di fragole e mandorle (aardbeien-amandeltaart met pistachevulling), uit het nieuwe kook- of beter gezegd bakboek van Gino D’Acampo, De Italiaanse bakker thuis.

gino2

Kijk voor de ingrediënten bovenaan het artikel Verhit de heteluchtoven tot 200 graden.

Rol het deeg uit en bekleed een ondiepe taartvorm van 23 centimeter  doorsnee met een losse bodem met het deeg. Druk het deeg met de bolle kant van een vork tegen de rand. Strijk de jam over de deegbodem en zet hem in de koelkast.

Klop de suiker met de boter, de eieren, de gemalen amandelen en het amandelextract in een kom door elkaar. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet de vulling over de jam; strijk de bovenkant glad.

Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven. Haal hem eruit en laat hem iets afkoelen. Zeef de poedersuiker in een schone kom. Roer de pistachenoten erdoor en voeg het water toe, roer alles door elkaar. Doe er nog een scheutje water bij als het mengsel te dik is. Giet het glazuur op het midden van de taart en strijk het met een paletmes uit tot aan de rand. Serveer de taart warm of op kamertemperatuur.

De Italiaanse bakker thuis bevat ruim 100 makkelijke en gevarieerde recepten voor brood, gebak, koekjes, pizza en pasta. Wat te denken van bijvoorbeeld pompoen/walnotenbrood, zoet rijstgebak met limoncello of ricotta/koffietaart? Daarnaast krijg je tien gouden baktips van Gino D’Acampo, zodat het gewoonweg niet kan mislukken.

gino

De Italiaanse bakker thuis
Gino D’Acampo
vertaald door Hennie Franssen-Seebregts
ISBN 9789059564565
€ 24,95
Fontaine Uitgevers

Bestel De Italiaanse bakker thuis via deze link bij bol.com

Van Saskia krijgen Culy-lezers wekelijks een Italiaanse culinaire tip, van een nieuw koffieadresje in Rome tot het beste wijnbarretje van Venetië. Tussendoor kun je je dosis Italiaans op peil houden via Ciao Tutti. A presto!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.