Redactie
Redactie Dessertrecepten 31 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

De “je mag er niet naar kijken of je komt al aan” frambozen-chocoladetaart

Deze heerlijke, nee wat zeggen we, goddelijke taart van blogger An is zo machtig lekker dat je ‘m écht een keer moet maken. Zoals An zelf ook schrijft is het een absolute bom, qua smaak en helaas ook qua calorieën. Gelukkig is het beste dieet een gevarieerd dieet, en mogen we zo nu en dan best genieten van een guilty pleasure.

Meng de boter, de basterdsuiker, het zout, het halve ei en het water met je handen. Kneed vervolgens de bloem en het bakpoeder erdoor. Laat het deeg voor gebruik enige uren rusten in de koelkast.

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een lage taartvorm in met boter. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 8 mm dik. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een vork.

Bak de bodem 15 minuutjes in de oven, of totdat deze gaar en goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd het overtollige deeg voorzichtig weg.

Verwarm de room in een steelpan en smelt hier de chocolade in. Haal van het vuur wanneer de chocolade volledig gesmolten is. Verdeel de frambozen op het deeg en giet hierover het chocolademengsel. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast.

Heb je nog deeg over? Bewaar het dan, goed in plasticfolie verpakt, in de vriezer.

Tip: serveer de taart met een flinke klodder slagroom (250 ml voor de hele taart) en wat extra chocoladekrullen. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.