Redactie
Redactie Diner 31 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pasta met doperwtjes, buffelmozzarella & pancetta

Hoe je je ook voelt, een goed bord pasta doet wonderen. Het lost misschien niet de zwaarste problemen op, maar soms is het zó lekker om gewoon even te genieten van een heerlijk bord Italiaanse goddelijkheid. Deze pasta met doperwtjes, buffelmozzarella & pancetta maakt je sowieso blij.

Bak in een koekenpan de pancetta krokant. Snijd de basilicum fijn en rasp de citroen met een fijne rasp (zoals een Microplane).

Breng een pan water met zout aan de kook. Kook hierin de pasta (wij gebruikte pipe rigate schelpjes) beetgaar, check de verpakking voor het aantal minuten. Voeg de laatste drie minuten de doperwtjes toe.

Giet de pasta met de erwtjes af en schep in (on)diepe borden. Leg de bol buffelmozzarella op de pasta en de krokant gebakken pancetta eromheen. Bestrooi met de verse basilicum, de citroenrasp en besprenkel met extra vergine olijfolie. Maak af met versgemalen peper en grof zeezout.

Let op: deze pasta bevat (expres) geen dikke saus. Wil je dat wel, dan raden we aan wat kookroom te verhitten, hier op het laatste moment de citroenrasp en basilicum bij te doen, en hier de pasta doorheen te halen. Extra olijfolie doet ook altijd wonderen!

Wat eten we vandaag

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.