Redactie
Redactie Diner 23 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy’s favoriete recept voor chili con carne

Dit recept voor chili con carne is gebaseerd op dat van Jamie Oliver, maar door de jaren heen een beetje door ons aangepast. Het resultaat is een smaakvolle chili die vanavond tijdens voetbal (Nederland-Chili) zeker niet misstaat! 

Snipper de uien en knoflook, en schil de wortel(s). Breek de uiteindes van de selderijstengels af, en trek hiermee zoveel mogelijk ‘draden’ mee. Snijd samen met de wortel brunoise. Halveer de pepers, verwijder de zaadjes en hak fijn. Zet een stevige pan op middelhoog vuur en verwarm hierin een flinke scheut olijfolie.

Bak hierin de ui, wortel, selderij, pepers en het laurierblaadje, totdat de ui glazig begint te worden. Breng ondertussen op smaak met zout, peper, chilipoeder, de komijn en kaneel. Pas op dat het mengsel niet aanbrandt door continu te roeren.

Hak de helft van de koriander (inclusief steeltjes) fijn en voeg samen met de knoflook en het gehakt toe. Haal het gehakt met een houten spatel zoveel mogelijk uit elkaar en bak op middelhoog tot hoog vuur gaar. Voeg wanneer het gehakt gaar is de tomaten in blik en kidney beans toe. Vul één van de lege blikjes met water en giet bij het mengsel.

Breng de chili op smaak met de azijn en een flinke snuf zout en peper. Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Laat minstens een uur pruttelen met een deksel op de pan, en roer af en toe.

Kook vlak voor het serveren de rijst volgens de verpakking gaar, voeg de mais toe aan de chili, haal het laurierblaadje eruit en roer de zure room los. Serveer in bakjes met de resterende korianderblaadjes (de steeltjes mogen weg), limoenpartjes en eventueel de appelmoes. Eet smakelijk!

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy’s favoriete recept voor chili con carne
Sluiten