Redactie
Redactie Diner 16 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: salade met geroosterde paprika, kappertjes en Parmezaan

Het oorspronkelijke recept voor deze smaakvolle salade kwamen we tegen in Plenty van Yotam Ottolenghi. We gingen er zelf mee aan de slag, tweakten ‘m een beetje et voilà: een heerlijke waterkerssalade stond op tafel. Zelf maken? Lees dan vooral door. 

Tip: waterkers kun je soms bij Albert Heijn vinden, op de markt of bij de groenteboer. Kun je het echt niet vinden? Vervang het dan door pittige (wasabi)rucola.

Begin met het roosteren van de paprika’s. Verwarm je oven voor op 190 graden. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en leg met het vel naar boven in een ovenschaal. Besprenkel met zout en een beetje olijfolie en rooster ongeveer 45 minuten in de oven.

Leg de paprika’s meteen in een kom en bedek met vershoudfolie. Laat zo 20 minuten liggen en pel dan de velletjes ervanaf.

Maak ondertussen de dressing door de balsamico met de olijfolie, suiker, oregano, water en knoflook te mengen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de paprika’s in stukken van ongeveer vier bij vier centimeter en meng met de dressing. Zet apart en ga door met de salade.

Snijd het gedeelte met de blaadjes van het bosje waterkers en haal de dikke steeltjes eruit. Meng met de peterselie en basilicum. Schaaf flakes van de Parmezaan met een dunschiller en verdeel samen met de kappertjes over de sla. Garneer de waterkerssalade met de paprika en eventueel het restje dressing naar smaak.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.