Redactie
Redactie Recepten 15 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Chocoladetruffel-ijs (zonder ijsmachine!) van Nigella Lawson

The queen of comfort food is back! Nigella Lawson heeft haar nieuwe boek gelanceerd: “Bij mij aan tafel”. Wij mogen alvast een recept met je delen: chocoladetruffel-ijs, te maken zonder ijsmachine!

Nigella: “Schrik niet als je het mengsel gaat opkloppen. Aanvankelijk zul je een dikke, vrij droge massa krijgen, maar de alcohol zorgt ervoor dat die smeuïg en zacht is als hij uit de diepvries komt. Daarom mag je de rum ook niet weglaten!”

Zo maak je dit chocoladetruffel-ijs (zonder ijsmachine!)

Schenk de gecondenseerde melk en de room in de kom van een keukenmachine of, als je een elektrische handmixer gebruikt, in een gewone grote kom. Strooi het cacaopoeder en dan het instantespressopoeder erover en spatel die door de room; de cacao zal in deze fase vooral boven op de room en aan de zijkanten van de kom plakken.

Klop de ingrediënten tot er een mengsel met zachte pieken ontstaat. Sprenkel er dan heel langzaam en onder constant roeren de rum bij. Roer alles met een siliconenspatel even goed door.

Vul de diepvriesdoosjes met het ijsmengsel (het tweede zal slechts driekwart vol zijn) en zet ze 8 uur of een nacht in de vriezer. Serveer het ijs direct uit de diepvries.

CHOCOLADETRUFFELIJS ZONDER IJSMACHINE

Bij mij aan tafel van Nigella Lawson is nu te koop in de (digitale) boekwinkel voor € 34,99.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.