Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 14 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pompoengratin met salie en Parmezaanse kaas

Deze pompoengratin is misschien niet moeders mooiste, maar misschien wél moeders lekkerste! Denk aan blokjes pompoen, romige ricotta en een knapperig korstje van Parmezaanse kaas en broodkruim. Dit wil je maken.

Met deze pompoengratin maak je een heerlijke, makkelijke ovenschotel.

Tip: als je voorgesneden blokjes pompoen koopt, hoef je je ook niet uit te sloven met dat keukenmes. Zo staat dit gerecht met weinig moeite op tafel.

pompoengratin
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze pompoengratin

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Hussel de blokjes pompoen met wat blaadjes salie, de knoflook, zout & peper en een scheut olijfolie door elkaar in een kom.

Blancheer de spinazie, overgiet met koud water en knijp al het vocht uit de spinazie. Hak fijn.

Laat de tomaatjes uitlekken, snijd ze in stukjes en meng ze in een andere kom met de spinazie en wat peper.

Pak er een derde kom bij waarin je de eieren door de ricotta roert. Doe hier ook een beetje fijngehakte salie bij.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Verdeel een derde van de pompoen over de bodem. Volg met de helft van de ricotta. Daarna mag de helft van de spinazie erbij.

Herhaal dit nog een keer: pompoen, ricotta, spinazie en eindig met het restje pompoen.

Meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas, wat olijfolie en zout en peper. Strooi dit over de pompoengratin en zet in de oven. Laat ongeveer 30 tot 45 minuten bakken.

Check of de pompoen goed gaar is. Wordt de bovenkant te bruin terwijl de pompoen nog niet gaar is? Bedek de ovenschaal dan met wat aluminiumfolie en zet de schaal nog even terug in de oven.

Laat de pompoengratin eventjes afkoelen en serveer. Lekker met een groene salade ernaast.

pompoengratin
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.