Redactie
Redactie Dessertrecepten 12 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: muffins met pecannoten en chocolade

Deze muffins met pecannoten en chocolade zijn de perfecte traktatie: ze zijn er prachtig uit, iedereen vindt ze lekker en lukken altijd! 

Het recept is een variant op die van Beth le Manche van Entertaining with Beth, maar pasten we aan naar onze smaak.

Verwarm je oven voor op 190 graden. Meng de eieren met de zonnebloemolie in een grote kom. Voeg de suiker en water toe, meng goed, en roer er vervolgens de gesmolten boter door.

Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en het zout. Zeef een kwart van het droge mengsel boven het natte mengsel en meng goed. Zeef nu ook de rest boven het natte mengsel en meng wederom goed.

Meng in een apart bakje de cacao en suiker en zet apart. Meng in nog een bakje de droge ingrediënten voor de topping, en roer er vervolgens de gesmolten boter door.

Vet de muffintray in met boter en vergeet niet de zijkantjes (de muffins zullen uit hun bakjes groeien). Vul de bakjes voor de helft met het beslag en verdeel er de droge vulling over (dit hoeft niet netjes).

Vul de muffinbakjes met de rest van het beslag. Maak met een klein mesje een swirl zodat de vulling een beetje mengt met het beslag. Top met de topping. Dit kun je het best met je handen over het beslag verdelen.

Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar tot ze mooi goudbruin zijn en flink gerezen. Laat ten minste een half uur afkoelen in de muffintray en geniet!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.