Redactie
Redactie Diner 11 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: de perfecte gegrilde groenten

Gegrilde groenten zijn altijd een succes aan tafel. Of je nu aubergines, courgette, paprika of bloemkool grilt: iedereen houdt ervan! Vandaag vertellen wij je hoe je de perfecte gegrilde aubergine en courgette maakt, met een heerlijk frisse dressing.

Tip: het klinkt misschien overbodig, maar een vlees- of keukenpincet is je beste vriend tijdens het grillen. Zo prik je nooit meer gaatjes in de groenten en kun je de plakjes supermakkelijk keren.

Was de courgette en aubergine kort onder de kraan en droog ze af. Snijd het topje eraf en snijd de groenten in verticale plakken van ongeveer een centimeter dik.

Verhit een grillpan op hoog vuur. Besmeer de plakken aan beide kanten met een laagje zonnebloemolie en leg de eerste portie in de pan. Laat de plakken een minuut of vijf liggen (afhankelijk van de grootte van je vuur) en check of de eerste kant mooie grillstrepen heeft.

Probeer zo min mogelijk de plakken om te draaien. Hierdoor vertraag je niet alleen het proces, maar worden de strepen ook minder strak. Draai de plakken om en bak tot beide kanten donkere grillstrepen hebben.

Bak alle plakken aubergine en courgette volgens bovenstaande instructies, en laat de plakken die al klaar zijn rusten op keukenpapier. Hak in de tussentijd de knoflook en peterselie fijn. Meng met de olijfolie en de citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de gegrilde groenten over een schaal en bestrijk met de dressing. Laat nog even staan of serveer gelijk. Enjoy!

Nancy van Batenburg voor Culy.nl

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.