Redactie
Redactie Diner 13 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: makreelsalade met couscous en sinaasappel

Met deze frisse salade met makreel en couscous haal je in één klap de zomer in huis. Heerlijk als lunch of als licht diner. 

*Tip: kun je aan parel couscous komen? Gebruik deze dan in plaats van de gewone variant. Het is een wereld van verschil en maakt je salade nóg lekkerder. 

Maak de makreel schoon en ontdoe van graatjes. Bestrooi met een beetje peper, zout en citroensap, en laat vijf minuutjes op kamertemperatuur rusten. Snipper het sjalotje en hak de peterselie fijn. Meng met de makreel en breng op smaak met een beetje azijn en olijfolie. Proef en voeg eventueel extra smaakmakers toe.

Maak de couscous volgens de verpakking met het bouillonblokje, en laat afkoelen. Besprenkel de rucola met een beetje olijfolie en ‘hussel’ met je vingers door elkaar. Snijd de sinaasappel in partjes.

Leg een flinke pluk sla op een bord en bedek met wat couscous. Leg hierop de gemarineerde makreel en garneer met de sinaasappelpartjes. Eet smakelijk!

Bord van Bitossi Home, € 8,95 van Leeff.com en gevlochten placemat, € 2,95 van Dille & Kamille

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.