Redactie
Redactie Dessertrecepten 9 dec 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: no-bake banoffee pie

Deze banoffee pie (een bananentaart met karamel) maakten we met uiteraard bananen, homemade karamelsaus én een laag gesmolten chocolade. Klinkt als een enkele reis naar de hemel, toch?

Dit recept is oorspronkelijk afkomstig uit de Allerhande, maar wij pasten ‘m een beetje aan. Gebruik het liefst een ronde taartvorm met een doorsnee van 20-22 centimeter en een uitneembare bodem.

no-bake banoffee pie

No-bake limoncello tiramisu taart

No-bake banoffee pie maken

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Geen keukenmachine voor handen? Doe de koekjes dan in een druk-en-sluit zakje en sla er hard op met een deegroller zodat ze verkruimelen. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koekkruimels. Schep de kruimels in de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie. Giet of lepel de chocolade gelijkmatig over de bodem en doe dit zo snel mogelijk. Wacht je te lang of wil je met een lepel de chocolade verspreiden? Dan is de kans groot dat de chocolade stolt en aan de bodem blijft plakken waardoor je stukken bodem lostrekt. Zet de bodem een half uur afgedekt in de koelkast.

Week de gelatine 5 minuten in een kom koud water. Doe de suiker in een steelpan en laat op laag vuur karamelliseren tot goudbruin. Klop ondertussen de slagroom stijf en spatel de crème fraiche erdoor. Zet het vuur uit als de karamel de juiste kleur heeft. Roer voorzichtig vier eetlepels van het slagroommengsel door de karamel.

Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de karamel. Meng goed en zet als je klontjes karamel krijgt het vuur op de laagste stand aan. Laat de karamel weer smelten onder continu roeren, zodat je een mooie egale saus hebt. Laat een paar minuten afkoelen en meng nu driekwart van de saus door het slagroommengsel.

Pel de bananen, snijd ze in plakjes van één centimeter en verdeel over de taartbodem. Schep de karamelslagroom erop en verdeel gelijkmatig met een spatel. Schenk de rest van de karamel er in een spiraalvorm op en laat de banoffee pie minimaal drie uur opstijven in de koelkast.

Makkelijke no-bake dadeltaart met kokos

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.