Culy Homemade: geroosterde zoete aardappel met avocado, mais en koriander

Culy 24 aug 2016 Recepten

Geroosterde zoete aardappel met avocado is een killer combo en al helemaal samen met verse mais en koriander. Lekker voor bij de barbecue!

Serveer dit gerecht eventueel met een sausje van een bekertje zure room gemengd met een geraspt teentje knoflook, het rasp en sap van een limoen, scheutje olijfolie, fijngehakte koriander en munt. Breng op smaak met peper en zout. Ook lekker met een simpele pastasalade of quinoa.

Het recept

Verwarm je oven voor op 225 graden. Was de zoete aardappels en snijd in stukken van ongeveer drie centimeter. Meng met een scheutje olijfolie en bak op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Na 25 à 30 minuten zijn de stukjes gaar.

Leg een maïskolf op een plank en halveer. Zet nu één helft op z’n kont en snijd met een mes langs de kern, zodat je de maiskorrels eraf snijdt. Doe dit ook met de rest.

Verwar een koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de mais. Breng op smaak met een snuf zout en giet er wat kokend water bij (ongeveer 150 milliliter). Laat ongeveer tien minuten pruttelen totdat het water is verdampt en de mais gaar.

Snijd ondertussen de avocado in stukjes en haal de koriander van de takjes. Verdeel de zoete aardappel over een schaal en kruid met wat zout. Verdeel hierover de avocado, mais en koriander.

geroosterde-zoete-aardappel-met-mais-avocado-en-koriander

Voor 4 personen

  • 4 zoete aardappels
  • 2 verse maïskolven
  • 1 rijpe avocado
  • Bos koriander
  • Olijfolie
Reageer op artikel:
Culy Homemade: geroosterde zoete aardappel met avocado, mais en koriander
Sluiten