Chocolate chip ijskoekjes

Culy 24 aug 2016 Recepten

In september start een nieuw culinair tv-programma op Food NetworkBake met Anna Olson. Hierin maakt ze de lekkerste taartjes en andere zoetigheden. Om je alvast in de stemming te brengen, delen we een lekker bakrecept van Anna: chocolate chip ijskoekjes.

Het chocolade-ijs

Maak eerst het chocolade-ijs. Breng hiervoor de melk en 120 ml slagroom (dus niet alles!) aan de kook in een middelgrote pan. Giet dit over de fijngehakte chocolade en meng voorzichtig, totdat de chocolade gesmolten is.

Klop de eidooiers met de suiker in een aparte kom. Voeg langzaam de chocoladeroom aan de eidooiers toe en klop voortdurend (je wil dat de eieren rustig garen). Doe dit mengel terug in de pan en verwarm langzaam, al roerend met een houten lepel. Kook het mengsel ongeveer 3 minuten op matig vuur, totdat je een lijn door het mengsel kunt maken met je lepel. Zeef het mengsel en roer de resterende slagroom er doorheen. Laat deze custard, goed afgedekt, volledig afkoelen in de koelkast.

Giet de afgekoelde custard in een ijsmachine en volg de instructies van de machine. Schep het ijs in een schaal, dek af en vries het in totdat het stevig is.

De chocolate chip koekjes

Mix (met een handmixer of staande mixer) de boter met de bruine suiker en kristalsuiker tot een luchtig geheel. Voeg het ei en vanille toe en mix goed.

Zeef de bloem met de maïzena, bakpoeder en zout in een aparte kom. Voeg dit toe aan het botermengsel en mix tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen. Roer de chocolate chips en pecannoten er doorheen.

Gebruik een kleine ijsschep of eetlepel om balletjes deeg te maken (ongeveer 2 eetlepels per balletje). Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, let op dat er genoeg ruimte tussen zit. Zet de koekjes minimaal een uur op een koele plaats.

Zet de bakplaat daarna in de oven en bak de koekjes 15 tot 18 minuten.

Laat de koekjes afkoelen. Schep een royale lepel ijs tussen twee koekjes en druk voorzichtig aan. Serveer direct.

Bake_1037_Ice_Cream_Sandwiches

Bake van Anna Olson zie je vanaf maandag 5 september om 17.00 uur op Food Network.

Voor ongeveer 12 ijskoekjes:

Voor de koekjes:

  • 120 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 90 gram lichtbruine suiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 groot ei, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 160 gram bloem
  • 1 eetlepel maïzena
  • ½ theelepels baking soda
  • ½ eetlepels zout
  • 240 gram chocolate chips
  • 150 gram pecannoten (optioneel)

Chocolade ijs

  • 360 ml halfvolle melk
  • 360 ml slagroom
  • 170 gram pure chocolade, fijngehakt
  • 4 grote eidooiers
  • 100 gram suiker
Reageer op artikel:
Chocolate chip ijskoekjes
Sluiten