Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten Bijgewerkt: 6 jan 2025
Leestijd: 1 minuut

Geroosterde cashewnoten met sambal

Deze geroosterde cashewnoten met sambal zijn een heerlijke, pittige snack. We roosteren de cashewnoten twee keer: eerst droog, daarna met flink wat boter enĀ sambal oelek.

Cashewnoten worden zó veel lekkerder als je ze even roostert. En deze geroosterde cashewnoten krijgen daarnaast ook nog een lekker sticky jasje van sambal. Dit toffe recept vonden wij op Bon Appetit.

geroosterde cashewnoten met sambal
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze cashewnoten met sambal:

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Schep ze over in een bakje.

Smelt de boter in de pan tot ā€˜ie bruist, voeg dan de geroosterde cashewnoten en de sambal toe. Laat de cashewnoten zo nog 3 tot 5 minuten roosteren, terwijl je af en toe roert.

Als ze er lekker goudbruin uitzien en de sambal aan ze blijft kleven, zijn ze goed.

Schep de noten over in een kom en besprenkel met grof zeezout. Het lijkt alsof er veel vloeistof mee komt, maar zodra de noten afkoelen, blijft dat aan ze plakken. Dus don’t worry, enjoy!

borrelhapjes cashewnoten met sambal
Nancy van Batenburg voor Culy

Meer recepten met noten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy šŸŽ„

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.