Redactie
Redactie Diner Bijgewerkt: 25 aug 2025
Leestijd: 1 minuut

Frisse bietensalade met grapefruit en vanille

Deze salade van twee soorten biet, tomaatjes, radijsjes, gekaramelliseerde grapefruit en een dressing van grapefruit en vanille is fris, zoet, bitter en zuur tegelijk. Heerlijk als voorgerecht of bijgerecht.

Snijd de bietjes en de radijsjes zo dun mogelijk met een mes of een mandoline. Halveer de cherrytomaatjes.

Schil en halveer de grapefruit verticaal en haal uit de ene helft de partjes. Knijp de grapefruit daarna uit en vang het sap op in een kommetje. Voeg aan het grapefruitsap de zaadjes van 1/4 vanillestokje en doeĀ het vanillestokje ook in het kommetje. Voeg honing, peper en zout naar smaak toe.

Voeg deĀ bietjes en radijsjes toe aan het sap en laat een halfuurtje intrekken. Karamelliseer ondertussen de partjes grapefruit in een pan met watĀ van het sap en eventueel extra honing.

Verdeel daarna alles over het bord en giet er nog wat extra sap overheen.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy šŸŽ„

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.