Redactie
Redactie Recepten 18 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: broodje steak met dressing van Parmezaanse kaas

Met Parmezaanse kaas kun je zoveel meer dan je pasta naar een hoger niveau tillen. Hoog tijd om het door je dressing te gooien en vervolgens over een broodje steak te draperen. Goed nieuws: de dressing kan je in de koelkast bewaren en vanaf nu over al je gerechten gieten!

Haal het vlees minstens een half uur voordat je hem gaat bakken uit de koelkast om op temperatuur te laten komen. Snijd de ui in dunne ringen en doe ze in een bakje met koud water. Op deze manier haal je de ergste scherpheid uit de ui, zodat deze niet het hele broodje domineert.

Breng het vlees goed op smaak met zout en peper. Laat de zonnebloemolie in een pan heet worden en bak het vlees goed aan, ongeveer 1-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van het vlees. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten in aluminiumfolie.

Maak de dressing door de mosterd en citroensap in een blender te mengen. Giet de olijfolie er langzaam op tot de dressing begint te binden en iets dikker wordt. Voeg de Parmezaanse kaas en verse zwarte peper toe en mix tot je een gladde saus hebt.

Maak vervolgens de broodjes door een lepel dressing op het brood te smeren. Leg hier rucola en ui op en daarop het vlees. Maak het broodje af door nog wat extra zout op het vlees te doen en er meer dressing overheen te gieten. Als je nog Parmezaan over hebt… doe je dat er lekker ook nog op.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.