Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 30 jan 2022

Culy Homemade: croissants met spek en stroop (Internationale Croissantdag!)

Deze croissants met spek en stroop zijn de ideale combi tussen zoet en hartig. Het zoute van het spek is een match made in Culy-heaven met de zoete stroop. En met kant-en-klaar croissantdeeg maak je ze ook nog eens bliksemsnel.

Voor dit recept is het lekker als je wat dikkere plakjes ontbijtspek kunt krijgen. Vraag of je slager ze wat dikker wil snijden voor je.

Croissants met spek en stroop: een makkelijk recept!
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je croissants met spek en stroop

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).

Snijd de plakjes croissantdeeg los op de naden. Leg de plakjes met de korte kant naar je toe en bestrijk ze met een theelepel stroop.

Leg een plakje ontbijtspek in de lengte op het deeg. Rol op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk de croissants met wat van het losgeklopte ei en schuif de plaat in de oven. Bak ze in 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin. Dip de croissants eventueel nog in wat extra stroop als je dat lekker vindt.

Croissants met spek en stroop
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer recepten voor croissants:

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: croissants met spek en stroop (Internationale Croissantdag!)
Sluiten