Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten Bijgewerkt: 6 jan 2025
Leestijd: 1 minuut

Croissants maken met spek en stroop

Deze croissants met spek en stroop zijn de ideale combi tussen zoet en hartig. Het zoute van het spek is een match made in Culy-heaven met de zoete stroop. En met kant-en-klaar croissantdeeg maken we ze ook nog eens bliksemsnel.

Met een blikje croissantdeeg kun je natuurlijk razendsnel croissants maken. En met een paar slimme trucs maak je die nog lekkerder.

Voor dit recept is het lekker als je wat dikkere plakjes ontbijtspek (zoals pannenkoekspek) kunt krijgen. Vraag of je slager ze wat dikker wil snijden voor je.

Croissants met spek en stroop: een makkelijk recept!
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Croissants maken met spek en stroop

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
  2. Snijd de plakjes croissantdeeg los op de naden. Leg de plakjes met de korte kant naar je toe en bestrijk ze met een theelepel stroop.
  3. Leg een plakje ontbijtspek in de lengte op het deeg. Rol op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bestrijk de croissants met wat van het losgeklopte ei en schuif de plaat in de oven. Bak ze in 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin. Je kunt ze eventueel nog in wat extra stroop als je dat lekker vindt.
Croissants met spek en stroop
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer croissants rollen?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy šŸŽ„

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.