Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 30 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: cottage cheese toast met chili crisp

Fan van cottage cheese? Goed zo. Deze cottage cheese toast met chili crisp zal dan heel goed in je repertoire passen. Perfect voor na het sporten (hallo eiwitten!), als pittig ontbijt of als snelle lunch.

Dat cottage cheese in 2023 een internethype zou worden, hadden we in de verste verte niet zien aankomen. Maar de gigantische hoeveelheden kookvideo’s met hashtag #cottagecheese liegen er niet om en ook wij hebben het zuivelproduct stiekem ook weer omarmd. Al helemaal in combinatie met crispy chili oil, zoals op deze toast.

Wie had dat gedacht: cottage cheese is trending – en dit kun je er allemaal mee

Cottage cheese toast met crispy chili oil
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Crispy chili cottage cheese toast

  1. Beleg de sneetjes brood met de cottage cheese. Hou je van getoast brood? Hou je dan vooral niet in en bak of rooster de sneetjes brood dan eerst krokant.
  2. Lepel wat van je favoriete crispy chili oil over de cottage cheese toast, naar smaak uiteraard.
  3. Maak de cottage cheese toast af met een flinke snuf grove zeezoutvlokken (bijvoorbeeld van Maldon) en met een kneepje honing of ahornsiroop. Druppel er een paar drupjes extra vierge olijfolie op en maak af met Thaise basilicum.
Cottage cheese toast met crispy chili oil
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy
@culynl

Fan van cottage cheese? Goed zo. Deze cottage cheese toast met chili crisp zal dan heel goed in je repertoire passen. Perfect voor na het sporten (hallo eiwitten!), als pittig ontbijt of als snelle lunch. Recept op Culy.nl! #culyhomemade #cottagecheese

♬ DISCO – 金润吉

Meer lekker toasts?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.