Franse flaugnarde met rabarber

Culy 2 sep 2013 Diner

Een heerlijke flaugnarde met rabarber van de fijne blog For the Love of Taste. Een flaugnarde is als een clafoutis, maar een clafoutis mag officieel alleen zo heten als -ie met kersen is gemaakt. Als er ander fruit, zoals appels, abrikozen, pruimen of rabarber is gebruikt, heet het een flaugnarde.

Was en schil de rabarber, door met een dunschiller het vliezige vel eraf te halen. Snijd in 1/2 cm grote blokjes.

Splits de eieren en bewaar zowel de eiwitten als de eidooiers. Klop de eiwitten met een snuf suiker stijf, als het middelste stijfgeklopt is, voeg je de poedersuiker toe. Klop door totdat je mooie dikke pieken hebt. Het is belangrijk dat je dit in een vetvrije kom doet. Je kunt de kom vetvrij maken door met een druppeltje citroen sap de kom uit te vegen met keukenpapier.

In een andere kom mix je de bloem, eidooiers, maïzena, suiker en vanille-extract. Wanneer deze bloem-mix mooi glad is, schep je het rustig door het eiwit heen (niet te hard roeren!).

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestuif de rabarber lichtjes met wat bloem en schep deze voorzichtig door het beslag. Doe het geheel nu in ingevette schaaltjes en bak  30 – 40 minute in de oven.

Neem uit de oven en serveer lauwwarm, bestoven met wat poedersuiker.

Voor 6 personen:

  • 750 gram geschilde rabarber, in 1/2 cm blokjes gesneden
  • 3 eieren
  • 100 gram (riet)suiker + extra snuf
  • 4 flinke druppels vanille-extract
  • 50 gram maïzena
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 250 gram (spelt)bloem + extra voor bestuiven
  • 6 kleine schaaltjes van 15 cm ø
Reageer op artikel:
Franse flaugnarde met rabarber
Sluiten