Culy Homemade: goddelijke chocolademoussetaart met Oreo bodem

Culy 18 okt 2015 Dessertrecepten

Deze chocolademoussetaart met Oreo bodem is onweerstaanbaar, een echte crowd pleaser en bovenal ontzettend gemakkelijk om te maken. Je hebt zelfs geen oven nodig!

Maal de Oreo koekjes (in een hakmolen of keukenmachine) tot een fijn kruim en meng met de de gesmolten roomboter. Verdeel dit over de springvorm en druk goed aan met je handen of de onderkant van een glas of de voet van een wijnglas. Zet de vorm in de koelkast.

Smelt de pure chocolade langzaam au bain marie. Klop de slagroom met de suiker lobbig.

Klop de eiwitten met een snuf zout tot stijf met een garde of mixer met garde-opzetstuk. Let op dat de kom die je hiervoor gebruikt brandschoon en vetvrij is, anders worden de eiwitten niet mooi stijf.

Giet beetje bij beetje de lobbige slagroom bij de gesmolten chocolade en roer goed door met een spatel tot het een mooi chocoladebruin geheel is. Spatel nu voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten er doorheen, ook beetje bij beetje, zodat je genoeg lucht erin houdt.

Verdeel de chocolademousse over de opgesteven koekbodem en zet minimaal een paar uur terug in de koelkast om op te stijven. En daarna… de chocolademoussetaart aansnijden en genieten!

Chocolademoussetaart0001no bake chocolademoussetaart

  • 300 gram Oreo koekjes
  • 90 gram roomboter, gesmolten
  • 280 gram pure chocolade
  • 30 gram kristalsuiker
  • 4 eiwitten
  • Snuf tafelzout
  • 400 ml slagroom
  • Springvorm van ø 22 of 24 cm
Reageer op artikel:
Culy Homemade: goddelijke chocolademoussetaart met Oreo bodem
Sluiten