Bloemkoolcurry met zoete aardappel voor het hele gezin

Culy 19 okt 2015 Diner

De dames van Bluebelle Foodworks hebben weer een prachtig boek in de winkel liggen: Easy Peasy Family. 100 heerlijke recepten voor het heerlijke gezin. Wij mogen alvast een recept delen: een bloemkoolcurry met zoete aardappel.

Breng in twee grote pannen ruim water aan de kook. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schil de zoete aardappel grof (er mag best wat schil aan blijven zitten, this is the good stuff!) en snijd samen met de paprika in stukken. Doe beide groenten in een ovenschaal, besprenkel met wat olie en zet ongeveer 20 minuutjes in de oven tot de zoete aardappel beetgaar is.

Kook ondertussen in de ene pan de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Was de bloemkool en snijd in roosjes.

Blancheer de bloemkoolroosjes in de andere pan. Spoel ze af met ijskoud water en zet weg in een vergiet om uit te lekken.

Verhit in een wok de kokosolie en voeg hier de currypasta aan toe. Laat even kort bakken en doe er dan de kokosmelk bij. Roer goed. Voeg de zoete aardappel en paprika en de geblancheerde bloemkool toe en laat even smoren.

Breng alles op smaak: knijp de halve limoen uit boven de groenten en doe er wat peper en zout, koriander en eventueel de kurkuma bij. Mocht je willen, voeg dan nog wat kool, kousenband of bamboescheuten toe. Serveer met de rijst.

EPbloemkoolcurry

Easy Peasy Family is nu in de (digitale) boekhandel te koop voor € 24,95.

XX Easy Peasy Family_vpl

Voor 4 personen:

  • 400 gram zoete aardappel of wortels
  • 1 rode paprika
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram bruine basmatirijst
  • ½ bloemkool
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 flinke eetlepel currypasta (zelfgemaakt of gekocht)
  • 400 ml kokosmelk
  • ½ limoen
  • Peper en zout
  • Handjevol koriander
  • Eventueel nog wat groene-koolreepjes, kousenband of bamboescheuten
  • Eventueel 1 theelepel kurkumapoeder
Reageer op artikel:
Bloemkoolcurry met zoete aardappel voor het hele gezin
Sluiten